Wytyczne dotyczące organizowania i przeprowadzania
w sesji Zima 2022 r. (styczeń – luty 2022 ) egzaminów:
• potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie (EPKwZ), •
zawodowego (EZ), • eksternistycznych (EE)
PLIK PDF
HARMONOGRAM
EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
SESJA STYCZEŃ-LUTY 2022 R.
(kształcenie zgodnie z podstawą programową
kształcenia w zawodach z 2017 r.)
HARMONOGRAM
EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
SESJA STYCZEŃ-LUTY 2022 R.
(kształcenie zgodnie z podstawą programową
kształcenia w zawodach z 2019 r.)
Egzamin zawodowy,
egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie rok szkolny 2021/2022
Klasa |
Zawód |
Kwalifikacja |
Termin
egz. próbnego |
Termin
egzaminu
|
Klasy IV
egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie PP 2017 |
4aTt
PP 2017
|
Technik analityk
311103 |
AU.60. Wykonywanie
badań analitycznych |
XI-XII
2021
część
prakt. wyrób |
Sesja
styczeń-luty
2022 |
Technik
technologii żywności
314403 |
TG.17. Organizacja
i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych |
XI-XII
2021
część
prakt. dokument |
Sesja
styczeń-luty
2022 |
4Tf
PP 2017 |
Technik usług
fryzjerskich
514105 |
AU.26. Projektowanie
fryzur
|
XI-XII
2021
część
prakt. dokument |
Sesja
styczeń-luty
2022 |
4Th
PP 2017 |
Technik
hotelarstwa
422402 |
TG.13. Obsługa gości
w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
XI-XII
2021
część
prakt. dokument |
Sesja
styczeń-luty
2022 |
4 Tż
PP 2017 |
Technik żywienia i
usług gastronomicznych
343404 |
TG.16. Organizacja
żywienia i usług gastronomicznych |
XI-XII
2021
część
prakt. dokument |
Sesja
styczeń-luty
2022 |
Klasy III
egzamin zawodowy PP 2019, (część pisemna z wykorzystaniem
komputera) |
3Tap
PP 2019 |
Technik analityk
311103 |
CHM.03.
Przygotowywanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
XI-XII
2021
część
prakt. dokument |
Sesja
styczeń-luty
2022 |
|
3 Tf
PP 2019
|
Technik usług
fryzjerskich
514105 |
FRK.01. Wykonywanie
usług fryzjerskich |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
3 Tfp
PP 2019
|
Technik usług
fryzjerskich
514105 |
FRK.01. Wykonywanie
usług fryzjerskich |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
3 Thk
PP 2019 |
Technik
hotelarstwa
422402 |
HGT.03. Obsługa gości
w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
III 2022
część
prakt. dokument |
Sesja
czerwiec
2022 |
Technik usług
kelnerskich
513102 |
HGT.01. Wykonywanie
usług kelnerskich |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
3 hżp
PP 2019 |
Technik
hotelarstwa
422402 |
HGT.03. Obsługa gości
w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
III 2022
część
prakt. dokument |
Sesja
czerwiec
2022 |
Technik żywienia i
usług gastronomicznych
343404
|
HGT.02. Przygotowanie
i wydawanie dań |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
3 Tżt
PP 2019 |
Technik żywienia i
usług gastronomicznych
343404
|
HGT.02. Przygotowanie
i wydawanie dań |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022
|
Technik
technologii żywności
314403 |
SPC.01. Produkcja
wyrobów cukierniczych |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
3 Ttp
PP 2019 |
Technik
technologii żywności
314403 |
SPC.01. Produkcja
wyrobów cukierniczych |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
3 efp
PP 2019 |
Kelner
513101 |
HGT.01. Wykonywanie
usług kelnerskich |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
Fryzjer
514101 |
FRK.01.Wykonywanie
usług fryzjerskich |
III 2022
|
czerwiec
2022
Izba Rzemieślnicza
w Rzeszowie |
3 cpf |
Cukiernik
751201 |
SPC.01. Produkcja
wyrobów cukierniczych |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
Przetwórca mięsa
751108 |
SPC.04. Produkcja
przetworów mięsnych i tłuszczowych |
III 2022
część
prakt. wyrób
Zakłady
Mięsne „Sokołów” S.A. |
Sesja
czerwiec
2022
|
Fryzjer
514101 |
FRK.01.Wykonywanie
usług fryzjerskich |
III 2022
|
czerwiec
2022
Izba Rzemieślnicza
w Rzeszowie |
3 ek
PP 2019 |
Kelner
513101 |
HGT.01. Wykonywanie
usług kelnerskich |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
Kucharz
512001 |
HGT.02. Przygotowanie
i wydawanie dań |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
PP 2019 |
Cukiernik
751201 |
SPC.01. Produkcja
wyrobów cukierniczych |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
3 kpp
PP 2019 |
Kucharz
512001 |
HGT.02. Przygotowanie
i wydawanie dań |
III 2022
część
prakt. wyrób |
Sesja
czerwiec
2022 |
Przetwórca mięsa
751108 |
SPC.04. Produkcja
przetworów mięsnych i tłuszczowych |
III 2022
część
prakt. wyrób
Zakłady
Mięsne „Sokołów” S.A. |
Sesja
czerwiec
2022
|
Plik tekstowy (WORD) z informacją
o egzaminach
|
Harmonogram egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
Sesja Czerwiec - Lipiec 2021
12
VI
2021r. |
|
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
- WERSJA DOKUMENT
Lp. |
Kwalifikacja |
Klasa |
Data |
Godzina |
Sala
|
Ilość
zdających |
1. |
CHM.03
Przygotowywanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
2 Ta |
07.06.2021. |
9.00 |
20 |
10 |
2. |
18 |
11 |
3. |
TG.12
Planowanie i realizacja usług
w
recepcji |
3 Th |
21.06.2021. |
9.00 |
20 |
10 |
4. |
18 |
11
|
6. |
AU.59
Przygotowywanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
3 Ta,
absolwenci |
21.06.2021. |
13.00 |
18 |
5 |
7. |
TG.11
Organizacja usług gastronomicznych |
absolwenci |
21.06.2021. |
13.00 |
1i |
1 |
8. |
TG.16
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
absolwenci |
21.06.2021. |
13.00 |
19 |
6 |
9. |
T.10
Organizacja usług gastronomicznych |
absolwenci |
21.06.2021. |
13.00 |
29 |
1 |
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
– WERSJA WYRÓB
Lp |
Kwalifikacja |
Klasa |
Data |
Godzina |
Sala
|
Ilość
zdających |
1. |
TG.07
Sporządzanie potraw i napojów |
SOSW
|
28.06.2021 |
8.00 |
7 |
5 |
2. |
12.00 |
4 |
3. |
3 Tż |
16.00 |
5 |
4. |
3 k |
8.00 |
44 |
6 |
5. |
12.00 |
6 |
6. |
16.00 |
5 |
7. |
3 Tż |
29.06.2021 |
8.00 |
7 |
5 |
8. |
12.00 |
5 |
9. |
16.00 |
4 |
1. |
TG.04
Produkcja wyrobów cukierniczych |
3 c |
28.06.2021 |
8.00 |
3 |
5 |
2. |
12.00 |
5 |
3. |
16.00 |
5 |
4. |
29.06.2021 |
8.00 |
5 |
1. |
AU.21
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
3 Tf |
28.06.2021 |
9.00 |
22 |
3 |
2. |
13 |
3 |
3. |
15.00 |
22 |
3 |
4. |
13 |
3 |
5. |
29.06.2021 |
9.00 |
22 |
3 |
6. |
13 |
3 |
7. |
15.00 |
22 |
3 |
8. |
13 |
3 |
9. |
30.06.2021 |
9.00 |
22 |
3 |
1. |
TG.05
Produkcja przetworów mięsnych i
tłuszczowych |
3w |
Zakłady
Mięsne
SOKOŁÓW
S.A. |
6 |
CZĘŚĆ PISEMNA –
WERSJA KOMPUTER
Lp |
Kwalifikacja |
Klasa |
Data |
Godzina |
Sala
|
Ilość
zdających |
1. |
CHM.03
Przygotowywanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
2 Ta |
08.06.2021 |
9.00 |
i |
10 |
2. |
2i |
11 |
1. |
TG.12
Planowanie i realizacja usług
w
recepcji |
3 Th |
22.06.2021 |
8.00 |
i |
10 |
2. |
2i |
10 |
3. |
TG.07
Sporządzanie potraw i napojów |
3 Tż |
22.06.2021 |
10.00 |
i |
9 |
4. |
2i |
10 |
5. |
AU.21
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
3 Tf |
22.06.2021 |
12.00 |
i |
13 |
6. |
2i |
14 |
CZĘŚĆ PISEMNA -
WERSJA DOKUMENT
Lp. |
Kwalifikacja |
Klasa |
Data |
Godzina |
Sala
|
Ilość
zdających |
1. |
TG.07
Sporządzanie potraw i napojów |
3 k,
absolwenci |
22.06.2021 |
10.00 |
18 |
9 |
2. |
20 |
9
|
3. |
TG.05
Produkcja przetworów mięsnych i
tłuszczowych |
3 w |
19 |
6 |
4. |
TG.04
Produkcja wyrobów cukierniczych |
3 c |
30 |
10 |
5. |
28 |
10 |
6. |
A.60
Wykonywanie badań analitycznych
|
absolwenci |
22.06.2021 |
12.00 |
19 |
1 |
|
Harmonogram egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
Sesja Styczeń - Luty 2021
20 XI
2020r. |
|
CZĘŚĆ PISEMNA – KOMPUTER
Data 12.01.2021
|
L.p. |
Kwalifikacja |
Klasa |
Godzina |
Sala |
Ilość zdających |
1. |
AU.26 |
IVTf |
8:00 |
s.i |
12 |
s.2i |
13 |
2. |
TG.13 |
IVTh |
10:00 |
s.i |
15 |
3. |
AU.60 |
IVTa |
10:00 |
s.2i |
16 |
4. |
TG.16 |
IVTż |
12:00 |
s.i |
14 |
s.2i |
15 |
CZĘŚĆ PISEMNA –
Z WYKORZYSTANIEM ARKUSZY EGZAMINACYJNYCH
Data 12.01.2021
|
L.p. |
Kwalifikacja |
Klasa |
Godzina |
Sala |
Ilość zdających |
1. |
TG.07 |
- |
10:00 |
s.20 |
3 |
2. |
TG.05 |
- |
10:00 |
s.20 |
2 |
3. |
TG.04 |
IIITt |
10:00 |
s.39 |
15 |
4. |
AU.59 |
IIITa |
10:00 |
s.19 |
6 |
s.18 |
10 |
5. |
TG.13 |
IVTh |
10:00 |
s.15 |
1 |
6. |
TG.17 |
IVTt |
12:00
|
s.39 |
15 |
s.18 |
11 |
7. |
TG.11 |
IVTk |
12:00 |
s.19 |
7 |
8. |
TG.16 |
- |
12:00 |
s.20 |
1 |
9. |
TG.15 |
- |
12:00 |
s.20 |
1 |
10 |
AU.60 |
- |
12:00 |
s.20 |
2 |
11. |
A.59 |
- |
12:00 |
s.20 |
1 |
12. |
A.34 |
- |
12:00 |
s.20 |
1 |
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA – DOKUMENT
Data 11.01.2021
|
L.p. |
Kwalifikacja |
Klasa |
Godzina |
Sala |
Ilość zdających |
1. |
TG.12 |
- |
9:00 |
s.20 |
1 |
2. |
AU.26 |
4Tf |
9:00 |
s.28 |
13 |
9:00 |
s.29 |
12 |
3. |
AU.59 |
3Ta |
13:00 |
s.20 |
17 |
4. |
TG.16 |
4Tż |
13:00 |
s.25 |
9 |
13:00 |
s.26 |
10 |
13:00 |
s.30 |
10 |
5. |
TG.17 |
4Tt |
13:00 |
s.39 |
15 |
13:00 |
s.18 |
11 |
6. |
TG.13 |
4Th |
13:00 |
s.8i |
6 |
13:00 |
s.28 |
10 |
7. |
TG.13 |
IVTh |
13:00 |
s.15 |
1 |
8. |
TG.11 |
4Tk |
13:00 |
s.1i |
7 |
9. |
T.10 |
- |
13:00 |
s.29 |
2 |
10. |
T.15 |
- |
13:00 |
s.29 |
2 |
11. |
T.16 |
- |
13:00 |
s.29 |
1 |
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA –
WYRÓB
Data 11.02.2021 |
L.p. |
Kwalifikacja |
Klasa |
Godzina |
Sala |
Ilość zdających |
1. |
AU.60 |
4Ta |
9:00 |
s.2 |
4 |
2. |
AU.60 |
4Ta |
15:00 |
s.2 |
4 |
Data 12.02.2021 |
1. |
AU.60 |
4Ta |
9:00 |
s.2 |
4 |
2. |
AU.60 |
4Ta |
15:00 |
s.2 |
4 |
3. |
TG.04 |
3Tt |
8:00 |
s.3 |
5 |
4. |
TG.04 |
3Tt |
12:00 |
s.3 |
5 |
5. |
TG.04 |
3Tt |
16:00 |
s.3 |
5 |
|
Harmonogram egzaminów
potwierdzających kwalifikacje w zawodzie
2020/2021
16 IX
2020r. |
|
|
Harmonogram egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
Sesja Czerwiec - Lipiec 2020
25 V
2020r. |
|
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA – DOKUMENT
data i godzina egzaminu |
sala |
kwalifikacja |
|
22.06.2020. – 9.00 |
9 |
T.11 |
|
|
20 |
TG.12 |
|
|
22.06.2020. – 13.00 |
15 |
T.16, T.15, T.12 |
|
|
18 |
AU.59 |
|
|
29 |
T.10 |
|
|
CZĘŚĆ PISEMNA – KOMPUTER
data i godzina egzaminu |
sala |
kwalifikacja |
|
23.06.2020. – 8.00 |
i |
TG.07 (3 Tż) |
|
|
|
2 i |
TG.07 (3 Tż) |
|
|
|
23.06.2020. – 10.00 |
i |
TG.12 (3 Th) |
|
|
|
2 i |
TG.04 (3 c) |
|
|
|
23.06.2020. – 12.00 |
i |
AU.21 (3 Tf) |
|
|
|
2 i |
AU.21 (3 Tf) |
|
|
|
CZĘŚĆ PISEMNA – DOKUMENT
data i godzina egzaminu |
sala |
kwalifikacja |
|
23.06.2020. – 10.00 |
20 |
TG.05 (3w) |
|
|
18 |
TG.07 (3 k) |
|
|
19 |
TG.07 (3 k) |
|
|
30 |
A.59, A.23, AU.59 |
|
|
23.06.2020. – 12.00 |
20 |
AU.21 (3 f) |
|
|
29 |
T.16, T.10, A.60 |
|
|
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
– WYKONANIE
data i godzina egzaminu |
sala |
kwalifikacja |
|
29.06.2020. – 9.00 |
22 |
AU.21 (3 Tf) |
|
|
|
29.06.2020. – 15.00 |
|
|
|
29.06.2020 – 8.00 |
44 |
TG.07 (3 k) |
|
|
|
7 |
T.06 (specjalna) |
|
|
|
29.06.2020 – 12.00 |
44 |
TG.07 (3k + 3 Tż) |
|
|
|
7 |
TG.07 (3 k) |
|
|
|
29.06.2020 – 16.00 |
44 |
TG.07 (3 Tż) |
|
|
|
7 |
TG.07 (3 k) |
|
|
|
29.06.2020. – 8.00
|
3 |
TG.04 |
|
|
|
29.06.2020. – 12.00 |
|
|
|
29.06.2020. – 16.00 |
|
|
|
30.06.2020. – 9.00 |
22 |
AU.21 (3 Tf) |
|
|
|
30.06.2020. – 15.00 |
|
|
|
30.06.2020. – 8.00 |
44 |
TG.07 (3 Tż) |
|
|
|
7 |
TG.07 (3 Tż) |
|
|
|
30.06.2020. – 12.00 |
44 |
TG.07 (3 Tż) |
|
|
|
7 |
TG.07 (3 Tż) |
|
|
|
01.07.2020. – 8.00 |
22 |
AU.21 (3 Tf) |
|
|
|
01.07.2020. – 15.00 |
|
|
|
02.07.2020. – 8.00 |
22 |
AU.21 (3 Tf) |
|
|
|
02.07.2020. – 15.00 |
|
|
|
03.07.2020. – 8.00 |
22 |
AU.21 (3 Tf + 3 f) |
|
|
|
|
Harmonogram egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
Sesja Styczeń - Luty 2020
24 XI
2019r. |
|
(kształcenie
zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 7 lutego 2012
r.)
CZĘŚĆ PISEMNA - 10
stycznia 2020 r.
(piątek)
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Godzina egzaminu |
Sala |
Z wykorzystaniem komputera |
|
|
A.23 |
Projektowanie fryzur |
8.00 |
s. „i”
s. 2i |
T.15 |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
10.00 |
s. „i”
s. 2i |
T.12 |
Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
12.00 |
s. „i”
|
T.10 |
Organizacja usług gastronomicznych |
12.00 |
s. 2i |
Z wykorzystaniem arkuszy |
|
|
A.59 |
Przygotowanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
10.00 |
s. 20 |
T.04 |
Produkcja wyrobów cukierniczych |
10.00 |
s. 20 |
T.05 |
Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych |
10.00 |
s. 20 |
T.06 |
Sporządzanie potraw i napojów |
10.00 |
s. 20
|
T.09 |
Wykonywanie zabiegów kelnerskich |
10.00 |
s. 20 |
A.19 |
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
12.00 |
s. 18 |
T.16 |
Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych |
12.00 |
s. 18 |
A.60 |
Wykonywanie badań analitycznych |
12.00 |
s. 20 |
(kształcenie
zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach
z 31 marca 2017 r.)
CZĘŚĆ PISEMNA - 10 stycznia 2020 r.
(piątek)
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Godzina egzaminu |
Sala |
Z wykorzystaniem arkuszy |
|
|
AU.59 |
Przygotowanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
10.00 |
s. 18 |
TG.10 |
Wykonywanie usług kelnerskich |
10.00 |
s. 19 |
TG.04 |
Produkcja wyrobów cukierniczych |
10.00 |
s. 39 |
(kształcenie
zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 7 lutego 2012
r.)
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
- w kwalifikacjach, w których jedynym rezultatem jest
dokumentacja – 9 stycznia
2020 r.,
godz. 9.00 i godz. 13.00.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
A.23 |
Projektowanie fryzur |
09.01.2020 |
9.00 |
s. 18
s. 20 |
T.11 |
Planowanie i realizacja usług w recepcji |
09.01.2020 |
9.00 |
s. 19 |
T.16 |
Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych |
09.01.2020 |
13.00 |
s. 15 |
T.10 |
Organizacja usług gastronomicznych |
09.01.2020 |
13.00 |
s. 29 |
T.12 |
Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
09.01.2020 |
13.00 |
s. 16 |
T.15 |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
09.01.2020 |
13.00 |
s. 20
s. 39 |
- w pozostałych kwalifikacjach
- od 11 stycznia do 15 lutego 2020 r.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
T.06
|
Sporządzanie potraw
i napojów |
14.01.2012 |
16.00 |
s. 7
(s.3) |
A.60
|
Wykonywanie badań analitycznych |
10.02.2020 |
9.00
15.00 |
s. 2 |
A.60
|
Wykonywanie badań analitycznych |
11.02.2020 |
9.00 |
s. 2 |
Szczegółowe informacje dotyczące terminów dostępne są w
sekretariacie.
Termin ogłoszenia wyników oraz wydania świadectw potwierdzających
kwalifikacje w zawodzie: – 20 marca 2020 r.
Termin przekazania
szkołom dyplomów potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla
absolwentów technikum, którzy ukończą szkołę 24 kwietnia 2020 r. -
22 maja 2020 r.
(kształcenie
zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach
z 31 marca 2017 r.)
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
- w kwalifikacjach, w których jedynym rezultatem jest
dokumentacja – 9 stycznia
2020 r.,
godz. 9.00 i godz. 13.00.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
AU.59 |
Przygotowanie sprzętu odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
09.01.2020 |
13.00 |
s. 18 |
- w pozostałych kwalifikacjach
- od 11 stycznia do 15 lutego 2020 r.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
TG.10
|
Wykonywanie usług kelnerskich |
14.01.2012 |
9.00
15.00 |
s. 7
|
TG.04
|
Produkcja wyrobów cukierniczych |
13.01.2020 |
8.00
12.00
16.00 |
s. 3 |
TG.04
|
Produkcja wyrobów cukierniczych |
14.01.2020 |
8.00
12.00 |
s. 3 |
Szczegółowe informacje dotyczące terminów dostępne są w
sekretariacie.
Termin ogłoszenia wyników oraz wydania świadectw
potwierdzających kwalifikacje w zawodzie – 20
marca 2020 r.
|
Terminy praktyk zawodowych
Rok szkolny 2019/2020
9 IX
2019r. |
|
TERMINY PRAKTYK
ZAWODOWYCH w
roku szkolnym 2019/2020
Klasa |
Zawód |
Liczba tyg. |
Termin praktyki zawodowej |
III kTf |
Kelner |
4 tyg. |
04.05.2020 – 29.05.2020 |
Technik usług fryzjerskich |
4 tyg. |
04.05.2020 – 29.05.2020 |
III aTh |
Technik hotelarstwa |
4 tyg. |
04.05.2020 – 29.05.2020 |
Technik analityk |
3 tyg. |
04.05.2020 – 22.05.2020 |
III Tt |
Technik technologii żywności |
4 tyg. |
04.05.2020 – 29.05.2020 |
III Tż |
Technik żywienia i usług gastronomicznych |
4 tyg. |
04.05.2020 – 29.05.2020 |
II aTt |
Technik analityk |
3 tyg. |
04.05.2020 – 22.05.2020 |
Technik technologii żywności |
3 tyg. |
04.05.2020 – 22.05.2020 |
II Th |
Technik hotelarstwa |
4 tyg. |
04.05.2020 – 29.05.2020 |
|
Harmonogram egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
Rok szkolny 2019/2020
9 IX
2019r. |
|
EGZAMIN
POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE W ZAWODZIE rok szkolny 2019/2020
Klasa |
Zawód |
Kwalifikacja |
Termin próbnego egzaminu z kwalifikacji |
Termin egzaminu
z kwalifikacji |
IV Tf
PP 2012 |
Technik usług
fryzjerskich
514105 |
A.23 Projektowanie fryzur
|
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
IV Tż
PP 2012 |
Technik żywienia i
usług gastronomicznych
343404 |
T.15 Organizacja żywienia
i usług gastronomicznych |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
IV aTa
PP 2012 |
Technik technologii
żywności
314403 |
T.16 Organizacja
i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
Technik analityk
311103 |
A.60 Wykonywanie badań
analitycznych |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
IV hTk
PP 2012 |
Technik hotelarstwa
422402 |
T.12 Obsługa gości w
obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
Kelner
513101 |
T.10 Organizacja usług
gastronomicznych |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
III aTh
PP 2017 |
Technik analityk
11103 |
AU.59. Przygotowywanie
sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do badań
analitycznych |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
Technik hotelarstwa
422402 |
TG.12. Planowanie i
realizacja usług w recepcji |
III 2020 |
Sesja czerwiec-lipiec 2020 |
III Tt
PP 2017 |
Technik technologii
żywności
314403 |
TG.04 Produkcja wyrobów
cukierniczych |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
III Tż
PP 2017 |
Technik żywienia i
usług gastronomicznych
343404 |
TG.07. Sporządzanie
potraw i napojów |
III 2020 |
Sesja czerwiec-lipiec 2020 |
III kTf
PP 2017 |
Kelner
513101 |
TG.10. Wykonywanie usług
kelnerskich |
XI-XII 2019 |
Sesja styczeń-luty 2020 |
Technik usług
fryzjerskich
514105 |
AU.21. Wykonywanie
zabiegów fryzjerskich |
III 2020 |
Sesja czerwiec-lipiec 2020 |
III kc
PP 2017 |
Kucharz
512001 |
TG.07. Sporządzanie
potraw i napojów |
III 2020 |
Sesja czerwiec-lipiec 2020 |
Cukiernik
751201 |
TG.04. Produkcja wyrobów
cukierniczych |
III 2020 |
Sesja czerwiec-lipiec 2020 |
III fw
PP 2017 |
Fryzjer
514101 |
AU.21. Wykonywanie
zabiegów fryzjerskich |
u pracodawców |
Sesja czerwiec-lipiec 2020
Izba Rzemieślnicza
w Rzeszowie |
Wędliniarz
751107 |
TG.05. Produkcja
przetworów mięsnych i tłuszczowych |
Zakłady Mięsne
„Sokołów” S.A. |
Sesja czerwiec-lipiec 2020 |
|
Harmonogram egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
Sesja Czerwiec - Lipiec 2019
04 IV
2019r. |
|
(kształcenie
zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 7 lutego 2012
r.)
CZĘŚĆ PISEMNA - 18 czerwca 2019 r.
(wtorek)
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Godzina egzaminu |
Sala |
Z wykorzystaniem komputera |
|
|
T.11 (3 h) |
Planowanie i realizacja usług w recepcji |
8.00 |
s. „i” |
T.05 (3 w) |
Produkcja wyrobów mięsnych
i tłuszczowych |
8.00 |
s. 2i |
T.06 (3 Tż) |
Sporządzanie potraw i napojów |
10.00 |
s. „i”
s. 2i |
A.19 (3 Tf) |
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
12.00 |
s. „i”
s. 2i |
Z wykorzystaniem arkuszy |
|
|
A.59 (3 Ta) |
Przygotowanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
10.00 |
s. 15 |
T.09 (3 Tk) |
Wykonywanie usług kelnerskich |
10.00 |
s. 15 |
T.04 (3 c) |
Produkcja wyrobów cukierniczych |
10.00 |
s. 18 |
T.06 (3 k) |
Sporządzanie potraw i napojów |
10.00 |
s. 19
s. 20 |
A.19 (3 f) |
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
12.00 |
s. 18 |
A.60 (4 Ta) |
Wykonywanie badań analitycznych |
12.00 |
s. 20 |
T.15 (4 Tż) |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
12.00 |
s. 20 |
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
- w kwalifikacjach, w których jedynym rezultatem jest
dokumentacja –
17 czerwca 2019 r.,
godz. 9.00 i godz. 13.00.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
T.11
(3h, 4h) |
Planowanie i realizacja usług
w recepcji |
17. 06. 2019 |
9.00 |
s. 20 |
T.12
(4h) |
Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
17. 06. 2019 |
13.00 |
s. 18 |
T.15
(4 Tż) |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
17. 06. 2019 |
13.00 |
s. 18 |
T.10
(4 tk) |
Organizacja usług gastronomicznych |
17. 06. 2019 |
13.00 |
s. 18 |
- w pozostałych kwalifikacjach
- od 21 czerwca do 4 lipca 2019 r.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
A.19
(3 Tf, 3 f) |
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
21-28.06.2019 |
9.00
15.00 |
s. 13 |
T.06
(3 Tż,3 k) |
Sporządzanie potraw
i napojów |
21-25.06.2019 |
8.00
12.00
16.00 |
s. 7
s.44 |
T.04
(3 c) |
Produkcja wyrobów cukierniczych |
24. 06. 2019 |
8.00
12.00
16.00 |
s. 3 |
A.59
(3 Ta) |
Przygotowanie sprzętu, odczynników chemicznych
i próbek do badań analitycznych |
26. 06. 2019 |
9.00 |
s. 2 |
T.05
(3w) |
Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych |
25. 06. 2019 |
8.00
12.00
16.00 |
Zakłady Mięsne „Sokołów SA” |
Szczegółowe informacje dotyczące terminów dostępne są w
sekretariacie.
Termin ogłoszenia wyników oraz wydania świadectw
potwierdzających kwalifikacje w zawodzie oraz dyplomów
potwierdzających kwalifikacje zawodowe: – 30 sierpnia 2019 r.
|
Harmonogram egzaminu
potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
Sesja Styczeń - Luty 2019
28 VIII 2018r. |
|
(kształcenie zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z
7 lutego 2012 r.)
CZĘŚĆ PISEMNA - 10 stycznia 2019 r. (czwartek)
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Godzina egzaminu |
Sala |
Z wykorzystaniem komputera |
|
|
A.23 |
Projektowanie fryzur |
8.00 |
s. „i”
s. 2i |
T.15 |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
10.00 |
s. „i”
s. 2i |
T.12 |
Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
12.00 |
s. „i” |
A.60 |
Wykonywanie badań analitycznych |
12.00 |
s. 2i |
Z wykorzystaniem arkuszy |
|
|
A.59 |
Przygotowanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badań analitycznych |
10.00 |
s. 20 |
T.04 |
Produkcja wyrobów cukierniczych |
10.00 |
s. 19 |
T.05 |
Produkcja przetworów mięsnych
i tłuszczowych |
10.00 |
s. 19 |
T.09 |
Wykonywanie usług kelnerskich |
10.00 |
s. 18 |
T.10 |
Organizacja usług gastronomicznych |
12.00 |
s. 18 |
A.19 |
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
12.00 |
s. 20 |
A.60 |
Wykonywanie badań analitycznych |
12.00 |
s. 20 |
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
- w kwalifikacjach, w których jedynym rezultatem
jest dokumentacja –
9 stycznia 2019 r., godz. 9.00 i godz. 13.00.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
A.23 |
Projektowanie fryzur |
09. 01. 2019 |
9.00 |
s. 18
s. 20 |
T.11 |
Planowanie i realizacja usług
w recepcji |
09. 01. 2019 |
9.00 |
s. 20 |
T.12 |
Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie |
09. 01. 2019 |
13.00 |
s. 17 |
T.15 |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
09. 01. 2019 |
13.00 |
s. 18
s. 20 |
T.10 |
Organizacja usług gastronomicznych |
09. 01. 2019 |
13.00 |
s. 19
s. 20 |
- w pozostałych kwalifikacjach - od 11 stycznia do
16 lutego 2019 r.
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Termin egzaminu |
Godzina egzaminu |
Sala |
A.59 |
Przygotowywanie sprzętu, odczynników chemicznych i próbek do
badan analitycznych |
11.02.2019 |
9.00 i 15.00 |
s. 2 |
12.02.2019 |
9.00 |
s. 2 |
A.60 |
Wykonywanie badan analitycznych |
12.02.2019 |
15.00 |
s. 2 |
13.02.2018 |
9.00 i 15.00 |
s. 2 |
T.04 |
Produkcja wyrobów cukierniczych |
11.02.2019 |
8.00 i 12.00 |
s. 3 |
T.09 |
Wykonywanie usług kelnerskich |
12.02.2019 |
9.00 i 15.00 |
s. 7a |
13.02.2019 |
9.00 i 15.00 |
s. 7a |
Szczegółowe informacje dotyczące
terminów dostępne są w sekretariacie.
Termin ogłoszenia wyników oraz wydania
świadectw potwierdzających kwalifikacje w zawodzie:
– 22 marca 2019r.
Termin przekazania szkołom dyplomów potwierdzających
kwalifikacje zawodowe dla absolwentów technikum, którzy ukończyli
szkołę 26 kwietnia 2019 r.
- 24 maja 2019r.
KIEROWNIK SZKOLENIA
PRAKTYCZNEGO - Urszula Machaj
|
Terminy egzaminów rok szkolny 2018/2019
28 VIII 2018r. |
|
|
Terminy praktyk zawodowych w
roku szkolnym 2018/2019
28
VIII 2018r. |
|
Kierownik szkolenia praktycznego:
Urszula Machaj
|
Terminy
egzaminów poprawkowe
22
VI 2018r. |
|
|
Listy
ustnych egzaminów maturalnych
20
IV 2018r. |
|
Prosimy o zapoznanie się z
listami ustnej matury w miesiącu maju 2018r.
Język polski
Język angielski
Język niemiecki
|
Terminy egzaminów zawodowych
w
sesji czerwiec/lipiec 2018
17 IV 2018r. |
|
Harmonogram przystępowania
zdających do egzaminu z części praktycznej w kwalifikacjach (kliknij
w ikonę z lupą):
T.06 – Sporządzanie potraw i
napojów
A.19 - Wykonywanie zabiegów
fryzjerskich
T.05 - Produkcja przetworów
mięsnych i tłuszczowych
T.04 – Produkcja wyrobów
cukierniczych
A.59 – Przygotowanie sprzętu,
odczynników chemicznych i próbek do badań analitycznych
Komunikat
dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej
w sprawie
przyborów i materiałów pomocniczych w sesji styczeń -
luty 2018r.
KOMUNIKAT
W SPRAWIE PRZYBORÓW I MATERIAŁÓW POMOCNICZYCH
|
Terminy egzaminów zawodowych w
sesji styczeń/luty 2018
28 X 2017r. |
|
Harmonogram przystępowania zdających do egzaminu z części
praktycznej w kwalifikacji
|
Terminy praktyk zawodowych w
roku szkolnym 2017/2018
29
VIII 2017r. |
|
Kierownik szkolenia praktycznego:
Urszula Machaj
Kierownik szkolenia praktycznego:
Urszula Machaj
TERMINY EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
SESJA CZERWIEC/LIPIEC 2017 R.
(kształcenie według starej Podstawy programowej kształcenia w
zawodach)
1. Etap pisemny
12 czerwca 2017 r. (poniedziałek), godz. 12:00
2. Etap praktyczny
13 czerwca 2017 r. (wtorek) godz. 9.00 – szczegółowe terminy zostaną
przekazane indywidualnie każdemu zdającemu – informacja w
sekretariacie szkoły.
Termin ogłaszania wyników egzaminu potwierdzającego kwalifikacje
zawodowe:
25 sierpnia 2017
r.
TERMINY EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
SESJA CZERWIEC/LIPIEC 2017 R.
(kształcenie według nowej Podstawy programowej kształcenia w
zawodach)
1.
CZĘŚĆ PISEMNA
- w
kwalifikacjach, w których jedynym rezultatem jest dokumentacja
–
20
czerwca 2017 r.
(WTOREK)
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Godzina egzaminu |
Sala |
T.06 (kl. 3 ż) |
Sporządzanie potraw i napojów |
8.00 |
s. i
s. 2i |
A.19 (kl. 3 Tf) |
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
10.00 |
s. i |
T.11 (kl.3 h) |
Planowanie i realizacja usług w recepcji |
10.00 |
s. 2i |
A.59 |
Przygotowanie sprzętu, odczynników
chemicznych i próbek do badań analitycznych |
10.00 |
s. 2i |
T.04 (kl. 3 c) |
Produkcja wyrobów cukierniczych |
10.00 |
s. 18 |
T.06 (kl. 3 k) |
Sporządzanie potraw i napojów |
10.00 |
s.
19
s.39 |
T.05 (kl.3 w) |
Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych |
10.00 |
s. 20 |
A.19 (kl. 3 f) |
Wykonywanie zabiegów fryzjerskich |
12.00 |
s. 20 |
TERMINY EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
SESJA CZERWIEC/LIPIEC 2017 R.
(kształcenie według nowej Podstawy programowej kształcenia w
zawodach)
2.
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
- w
kwalifikacjach, w których jedynym rezultatem jest dokumentacja
–
26
czerwca 2017 r.
(PONIEDZIAŁEK)
Kwalifikacja |
Nazwa Kwalifikacji |
Godzina egzaminu |
Sala |
T.11 |
Planowanie i realizacja usług w recepcji |
9.00 |
s.20 |
T.10 |
Organizacja usług gastronomicznych |
13.00 |
s.20 |
T.15 |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
13.00 |
s.20 |
- w pozostałych kwalifikacjach - od 16. 06. 2017 r. do 08. 07.
2017 r. – harmonogram dla poszczególnych kwalifikacji znajduje się
poniżej w
pliku:
Data wydania
świadectw potwierdzających kwalifikacje w zawodzie
– 25 sierpnia 2017 r.
Komunikat
dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej
w sprawie
egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie w sesji sierpień -
październik 2016r.
HARMONOGRAM EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE CZĘŚĆ PISEMNA
HARMONOGRAM EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
KOMUNIKAT
W SPRAWIE PRZYBORÓW I MATERIAŁÓW POMOCNICZYCH
ZASADY
REALIZACJI PRAKTYK ZAWODOWYCH W 2016 R.
(programy praktyk według zawodów)
TERMINY EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE
Komunikat dyrektora
Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 01 kwietnia 2016 r.
w sprawie materiałów i
przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający
podczas etapu praktycznego
egzaminu potwierdzającego
kwalifikacje zawodowe w sesji czerwiec 2016 r.
Komunikat dyrektora
Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 25 kwietnia 2016 r.
w sprawie materiałów i
przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w
części praktycznej
egzaminu potwierdzającego
kwalifikacje w zawodzie w sesji maj-lipiec 2016 r.
Regulamin
dotyczący zasady organizacji i zaliczania praktyk zawodowych w
technikum
Zasady
obowiązujące podczas praktyk zawodowych
Szkolenie dla
uczniów przystępujących do egzaminu z kwalifikacji
sesja czerwiec -
lipiec 2016r.
Klasa 2
technik hotelarstwa |
Klasa 2
kelner |
Klasa 2
technik analityk |
Klasa 2
technik technologii żywności |
Klasa 2
technik usług fryzjerskich |
Klasa 2
technik żywienia
i usług gastronomicznych |
Klasa 3
technik hotelarstwa
|
Klasa 3
kelner |
Klasa 3
technik analityk |
Klasa 3
technik technologii żywności |
Klasa 3
technik usług fryzjerskich |
Klasa 3
technik żywienia
i usług gastronomicznych |
TERMINY EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE W ZAWODZIE W 2016 R.
(kształcenie według nowej Podstawy programowej
kształcenia w zawodach)
1. CZĘŚĆ PISEMNA - 14 stycznia 2016 r. (czwartek)
TERMINY EGZAMINU
POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE W ZAWODZIE W 2016 R.
(kształcenie według nowej Podstawy programowej
kształcenia w zawodach)
2. CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
- w kwalifikacjach, w których jedynym rezultatem jest dokumentacja –
15. 01. 2016 r., godz. 9.00 i godz 13.00
- w pozostałych kwalifikacjach - od 16 stycznia
do 26 lutego 2016 r. – harmonogram dla poszczególnych kwalifikacji
znajduje się poniżej.
Harmonogram
dla poszczególnych kwalifikacji
Data wydania świadectw potwierdzających
kwalifikacje w zawodzie – 30 marca 2016 r.
SEKRETARIAT
KOMUNIKAT (wrzesień 2015)
Informujemy, że od nowego roku szkolnego 2015/2016 ogłaszamy
nabór do obsługi "infotechnicznej" szkoły w ramach działania SLIT
(Szkolnego Laboratorium Informatyczno Technicznego) i ICIM
(Internetowego Centrum Informacji Multimedialnej). Głównym
celem działalności uczniów w wyżej wymienionych pracowniach jest
obsługa sprzętu
multimedialnego wykorzystywanego w szkolnych imprezach.
W ostatnim czasie - co było widoczne podczas
uroczystego rozpoczęcia roku szkolnego - pracownia SLIT wzbogaciła
się o nowy sprzęt nagłośnieniowy tj. wzmacniacz, zestaw 4 mikrofonów
bezprzewodowych, 2 dodatkowych kolumn i statywów. Składamy serdeczne
podziękowanie Pani p.o. Dyrektora ZSSChiO mgr inż.
Dorocie Wierzbińskiej - Dubaj oraz Pani Wicedyrektor
mgr inż. Lidii Sobczyńskiej i
Pani Koordynator Projektu Erasmus+ mgr inż.
Wandzie Mazurek za wyasygnowanie środków finansowych na
ten cel.
Zapraszamy wszystkich chętnych
nauczycieli i uczniów zainteresowanych realizacją wymienionego
projektu w naszej szkole do współpracy.
Zespół
projektowy: Marcin Kuras (Klasa
3aTa) i Konrad Ryzner
(Klasa 3Tż).
Opiekun
SLIT i ICIM:
Robert PORCZAK
Szkolna "Piwnica z
Multimediami"
(przygotowanie do realizacji
projektu)
Informujemy, że w ramach zajęć dodatkowych w ICIM
(Internetowym Centrum Informacji Multimedialnej) mamy zamiar
zrealizować projekt edukacyjno - techniczny, którego głównym
celem jest przygotowanie nowej pracowni dodatkowej do
przechowywania, konfiguracji i instruktaży stosowania sprzętu
multimedialnego wykorzystywanego w szkolnych imprezach.
Cały projekt konsultowany jest z Dyrektorem
ZSSChiO Panem mgr inż. Władysławem Płoszajem - nadzorowany jest przez
nauczyciela mgr Roberta Porczaka i wspierany przez konserwatorów
szkoły Pana Mariusza Kulasa i Pana Stanisława Kobylarka.
Od 18 października bieżącego roku przeprowadziliśmy
wizję lokalną pomieszczenia w celu ustalenia kierunku i zakresu
prac. Projekt został wstępnie przyjęty
do realizacji przez opiekuna ICIM. Będziemy na bieżąco informować
wszystkich o postępie prac. Wszystkich chętnych
nauczycieli i uczniów zainteresowanych realizacją wymienionego
projektu w naszej szkole zapraszamy serdecznie do współpracy.
Zespół
projektowy: Marcin Kuras (Klasa
2aTa) i Konrad Ryzner
(Klasa 2Tż).
Opiekun:
"Procesor" mgr Robert Porczak.
Opracował: Marcin
Kuras (2aTa)
KOMUNIKAT (wrzesień 2014)
UWAGA !!!
Prosimy nie wstawiać
fotografii do plików tekstowych ponieważ to wydłuża
znacznie przygotowanie materiałów na naszą stronę
internetową.
Równocześnie chcemy podziękować
wszystkim tym kolegom i koleżankom, którzy ułatwiają
nam pracę poprzez wstępną weryfikację
dostarczonych fotografii i odrzucenie tych, które "nie wyszły"
dobrze.
WEBMASTERZY
|